úterý 20. května 2008

Akce protestní











Jak jsem před desíti dny avízovala, konalo se dnes na Albertově protestní shromáždění potížistů proti Julínkovým reformám.




Přítomni byli zástupci 1.LF, 2.LF, samozřejmě 3.LF, LF Hradec Králové , FaF Hradec Králové a LF Olomouc, na dálku nás ještě podpořili přátelé kamarádi z LF Plzeň a dopisem ještě spojenci z FaF Brno.




Protest byl zahájen představením hlavních zástupců z jednotlivých fakult a následně projevy prof.MUDr.Pavla Klenera DrSc., prof.MUDr. Pavla Pafka DrSc,prof. MUDr. Milana Macka DrSc., prof.MUDr.Michala Anděla DrSc. a senátora doc.MUDr.Karla Bartáka CSc.




Následně jsme shlédli malé, zdařilé, veršované vystoupení o fakultní nemocnici Vendulce,kterou představovala nafukovací panna, kterážto po ranách Julínkovy transformační kosy umírá a uložena do rakve.Smutečním průvodem v jednotném oděvu (většinově jednotném, pár černých vran v hejnu bílých se našlo taky...) jsme fakultní nemocnici v rakvi odnesli na Palackého náměstí před Ministerstvo zdravotnictví, kde byl přednesen smuteční projev a mluvčímu MZ nabídnuta symbolická transformační kosa jakožto projev pokračování stálého stavu, nebo džbánek živé vody symbolizující dialog ministestva s univerzitou.




Pan Cikrt nás jistě bedlivě poslouchal, když mu náš mluvčí nabídl živou vodu jakože teda ten dialog, tak řekl, že si ten džbánek vezme a cože to v něm prý je...těžko říct co čekal, asi louh nebo odbarvenou ranní moč nás všech...??




Do médií pan ministr řekl cosi o tom, že studenti by měli představovat pokrok a neměli by jít proti němu, dále že nevíme proti čemu bojujeme a že jsme nezvolili zrovna správné symboly boje.




Petici zatím podepsalo kolem 4000 lidí...no tak kéž by to k něčemu bylo, když už ani nezamýšlené vedlejší produkty této akce nejspíš také veškeré žádné




Žádné komentáře: